2 września 2013
Odkąd jestem mamą przy przygotowywaniu smakołyków oprócz ładnego wyglądu i dobrego smaku doszła jedna zasada – ekspresowy czas przygotowania. Wszystkie zasady spełniają babeczki owocowo – budyniowe. Przecież nie wszyscy muszą wiedzieć, że kruche spody są gotowcami kupionymi w sklepie. :)

Pozdrawiam,
Katjuszka

Zobacz też

  • Wyglądają przepysznie ;-) a może przepis na budyń?

  • Uwielbiam. Tyle, że ja spody piekę sama. Te ze sklepu dają radę?

  • Anonimowy

    Siedze głodna w pracy, wchodze do Ciebie na bloga a tu takie pyszności…
    Prezentują się WYŚMIENICIE :)

    Marta Chlebek

  • Smakołyki :)

  • Dostałam ślinotoku przez Ciebie! ;) Pewnie liczy jest efekt końcowy…jak to mawiała Julia – Nikt nie patrzy na Ciebie w kuchni. Na przykąłd jeśli przewracany omlet zmieni swoje miejsce podczas przewracania możesz włożyć go z powrotem na patelnię;)

  • Na opakowaniu :)

  • Zamiast 500 ml mleka, dodaję 400 :)

  • Dają radę, sama byłam zdziwiona, że są aż tak dobre :)

  • :)

  • Uwielbiasz chyba Julię? :)

  • no teraz to już wszyscy wiedzą:P

  • Niech wiedzą. Z pełną świadomością przyznałam się do tego :)

  • Anonimowy

    Przepyszne:) Chociaż polecam masę z mascarpone byłaby obłędna!:))

  • nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

  • nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

  • nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

  • Oj tak – Linka ma na drugie Julia ;)

  • mam na nie smaka!
    a spody z jakiejś konkretnej firmy?

  • sama pychotka <3

  • Pyszności :)
    Przypomniałaś mi jak dawno nie jadłam jeżyn…

    Pozdrawiam ciepło i zapraszam:

    http://alinadobrawa.blogspot.com/

  • Z lidla :)

  • A jak ją zrobić? :)

  • Anonimowy

    http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_czekoladowe_z_owocami/przepis.html
    Tutaj jest pyszny krem z mascarpone, próbowałam do gotowych babeczek właśnie.
    Pozdrawiam, Agata

  • Anonimowy

    Składniki na krem:

    250g serka mascarpone
    200ml śmietanki 30 lub 36%
    2 łyżki cukru pudru
    szczypta wanilii ewentualnie cukru waniliowego
    Wszystko razem miksujemy i gotowe:)

  • Dziękuję! :) Poślubiony nie może jeść za dużo śmietany więc odpada niestety. Jednak, dla siebie kiedyś na pewno przetestuję. Póki co zostaje budyń :)

  • Anonimowy

    Jasne rozumiem:) Ale kiedyś na pewno sobie wyprobuj ten krem, on do wszystkiego się nadaje. Ciasto kruche, biszkoptowe itd.:) Śmietana nie jest tak tłusta jak serek mascarpone – ma prawie około 47gr tłuszczu w sobie na 100gr .

  • mmmmm zjadłabym :)

  • hehehe i tak bym jadła:)))

  • jaaaakbym zjadła… tylko nie ma Lidla w okolicy, no i godzina późna :(